Coaching voor Kinderen en Volwassenen

In een drukke samenleving die gehaast is, waar veel gelabeld word, waar veel van je wordt verwacht in gezin, op school, op je werk en je sociale leven of je kunt een nare ervaring hebben gehad door een gebeurtenis in je leven.

Dit kan er voor zorgen dat het soms alles even teveel wordt en je niet meer in verbinding bent met jezelf.

Je leeft niet meer vanuit hartsverbinding en hierdoor kun je fysieke of mentale klachten ervaren die niet meer weggaan en je loopt vast.

Dan heb je iemand nodig die je ondersteund en een stukje met je meeloopt totdat je het weer zelf kan. 

In een coaching sessie neem ik je mee op reis in jezelf door middel van creatieve oefeningen om weer in je lijf te gaan voelen, zo krijgt de klacht die je ervaart de ruimte, wat er gezien, gehoord en gevoeld wil worden in jou.

Bewustwording in wat er in jou allemaal leeft. Bewustwording op gedachten, emoties, gevoelens, gedrag en lijf zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in wat je niet meer wilt,  wat jou gelukkig maakt, wat je energie kost, wat je energie geeft en wat je nodig hebt in je leven, hierdoor maak je andere keuzes en leef je meer naar dat waar je naar verlangt. 


Voor ouders en kinderen

Soms gebeurt er iets binnen een gezin, veranderd er iets in de gezinsittuatie, heb jij of je kind iets vervelends meegemaakt en voelt het net of je elkaar niet meer begrijpt, je voelt elkaar niet meer aan, je kind laat ander gedrag zien, heeft fysieke of mentale klachten, met als gevolg dat er wrijving onstaat en dat je mogelijk niet meer weet hoe je weer samen in verbinding kunt komen. Dan kan ik als kindercoach iets voor jullie betekenen als ondersteuning in jullie proces.

Ik loop een aantal sessies met jullie mee,  zodat jullie daarna samen weer verder kunnen.

Met aandacht voor jullie gaan we samen kijken waar jullie beide behoefte aan hebben,er is alle rust en ruimte om te delen wat er gehoord , gezien en gevoeld mag worden tijdens deze verbindende sessie.

Tijdens de intake/ les maak ik gebruik van een mind map om inzichtelijk te krijgen welke behoeftes er zijn, waar jullie beide naar verlangen, en wie of wat jullie nodig hebben om deze behoeftes, verlangens werkelijkheid te kunnen maken.

De daarop volgende lessen maak ik gebruik van mindfulness, yoga oefeningen, creatieve opdrachten zoals bijvoorbeeld tekenen, hulp kaarten, schilderen, kleien en andere werkvormen, visualisaties, meditaties, massage.

Er is meer te lezen bij massgetherapie bij kinderen op mijn website.

Voor wie

- Lichamelijke klachten o.a. hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, schouders, nekpijn enz.

- Onrust

- Niet meer in verbinding zijn met zichzelf en of anderen

- Slaapproblemen

- Niet kunnen ontspannen

- Faal angst, angsten

- Afgevlakte emoties

- Heftige emoties ervaren

- Geen grenzen durven aan geven

- ADHD, ADD, ASS, HSP


Van klacht naar kracht

De klacht die je ervaart wil jou iets vertellen, de vraag is kun je er naar luisteren ?

De klacht die je ervaart is een signaal, de oorzaak ligt eronder en is klaar om ontdekt te worden.

In de praktijk gebruiken ik verschillende werkvormen die je uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan in jezelf,  te ontdekken wat er gezien, gehoord en gevoeld wilt worden om zo van klacht naar kracht te mogen groeien. 


Intake/Sessie

In de intake formulier staan een reeks met vragen , om meer inzicht te krijgen in de klacht, behoefte van je kindje en behoefte van de ouders, dit formulier wordt tijdens de intake besproken. 


De sessie bestaat uit:

- Intake gesprek,

- 3 behandel sessies 

-Evaluatie gesprek 


Er kunnen nog meerder sessies volgen als dat gewenst is,

dit gebeurt altijd in overleg met de ouders/verzorgers.

Iedereen is anders en heeft een behandeling op maat.Werkvormen

- Spelletjes

- Tekenen

- Schilderen

- Mindfulnes oefeningen

- Visualisaties

- Coachkaartjes

- Massage

- Kleien

- Voorlees boeken.

- Ademhalings oefeningen

-Lichaamsgerichte behandelingen

- Yoga